Reality & Dance

Reality-ohjelmat ovat vallanneet täysin television. Formaatti on sikäli kuin lahja televisiotuotannolle, sillä esiintyjät ovat käytännössä ilmaisia ja tuottavat ohjelman sisällön omilla talenteillaan. Tuotantoyhtiöt tekevät kotimaisen version ulkomaisesta ohjelmasta ja tuottajienkaan ei tarvitse sen enempää käyttää luovuutta.

Tanssisarjoja on nyt valtavasti ja se on omalla tavallaan toki positiivista. Valtavasti työtä tekevät tanssijat sekä tanssilajit saavat näkyvyyttä ja löytävät kenties uusia kanavia toteuttaa itseään. Ainoa mikä harmittaa, on se että kaikki ohjelmat ovat kovin kliseisiä, eivätkä ne vie taidetta eteenpäin niin hyvin kuin niillä olisi resursseja. Joku voittaa pienen palkinnon ja thats it. Ensi vuonna sama rumba uudestaan. Pienellä funtsinnalla ohjelmista voisi tehdä jotain paljon suurempaa ja varmasti silti tv-yleisöllekin/mainostajille mielenkiintoista ”realityä”.

Perinteisellä medialla kuten televisiolla, iltapäivälehdillä ja ”uutisilla” on edelleen aivan liian suuri valta ihmisten mielessä. Jos olet tv:ssä tai lehdessä, se tuntuu jotenkin hienolta ja suurelta. Tosiasia on kuitenkin se, että olet vain sisältöä sille medialle, jota se haluaa myydä. Jos laitat fb-statukseen tanssibiisin, jota olet työstänyt vuoden ajan, ketään ei kiinnosta. Mutta jos vilahdat jossain shaisseohjelmassa, ihmiset peukuttavat ihan flipanneena statusta 🙂
Nyt ihmiset valot päälle! Ihmisten omat blogit, videot ja valokuvat ovat paljon arvokkaampia, kuin tv tai lehtijutut.

Dance.fi:llekin tulee jatkuvasti kyselyitä ja allekirjoittanutta on pyydetty juontamaan uutta ulkomaista tanssiformaattia, tuomaroimaan kisoja sekä auttamaan tanssielokuvan tuotannossa. Miltei kaikkiin on joutunut vastaamaan ”Ei kiitos. Mutta oletteko muuten miettineet tehdä jotain omaperäistä käsikirjoitusta ja sisältöä?”. Kaikki tuottajat ovat katsoneet kummeksuen, noille ei tulisi todellakaan mieleen tehdä jotain muuta kuin valmista pökälettä.
Kaupallisten televisiokanavien päätarkoitus on kerätä katsojia ja myydä mainoksia. Tuntuu turhalta takertua ulkomaisiin reality-formaatteihin, luultavasti kotimaisella sarjalla olisi aivan yhtä suuret menestymismahdollisuudet.

Tässä siis Dance.fi:n käsikirjoitus tanssiohjelmalle, tuottajat hoi 🙂

Maailman valloitus

Suomessa on aivan mielettömiä tanssijoita sekä taiteilijoita, joiden talentit riittäisivät tekemään varmasti Cirque Du Soleilin tasoisen kokoillan esityksen, joka voisi menestyä myös ulkomailla. Kuinka hienoa olisi koota eri alan taiteilijoita ja tehdä iso projekti, jossa vain taivas olisi rajana. Tämä ohjelma mahdollistaisi sen, että voitaisiin luoda jotain ihan kreisiä.

Ohjelma toimisi kanavana ja tarjoaisi puitteet idealle ”valloitetaan maailma”.
Ohjelmassa kerättäisiin kaikki övereimmät tanssijat, koreografit, akrobaatit, urbaanit taiteilijat yhteen ja alettaisiin rakentamaan esitystä, joka olisi aivan jotain uutta, mitä maailma ei ole vielä nähnyt.

Ohjelmassa seurattaisiin artisteja ihmisinä, heidän ajatuksiaan ja elämiään dokkarimaisella otteella, eikä niin viihteellisesti kuin kliseisissä formaateissa. Hyvän dokkariohjaajan käsissä draamaa, näyttävyyttä ja kiinnostavuutta ohjelmasta löytyisi aivan varmasti.

Toki kaikki eivät mahdu mukaan, joten karsinnat joutuisi pitämään perinteisellä kaavalla. Mutta siitähän kaikki salaa tykkäävät, kun joku ”putoaa” ja oma suosikki jatkaa 🙂
Kun artistiryhmä olisi kasassa, treenattaisiin puoli vuotta uusien ja luovien koreografien kanssa. Lopuksi lähdettäisiin esiintymään ulkomaille, sanotaan nyt vaikka New Yorkiin. Ohjelman resursseilla tehtäisiin mielettömät promovideot, showpaikkaan panostettaisiin ja käytettäisiin äärimmäistä luovuutta joka asiassa.

Lopputulos voisi olla menestys ja Suomesta syntyisi uusi Cirque Du Soleil taikka Madonnan liveshowta vastaava spektaakkeli, joka lähtisi kiertämään ympäri maailmaa. Tai hommasta tulisi täysi floppi, kaikki menisi mönkään eikä ketään kiinnostaisi. Kummin päin vain, televisiodraamana se olisi aivan täydellinen loppu 🙂 Tämän voisi tehdä vaikka kerran kahdessa vuodessa ja aina uudet tyypit mukaan rakentamaan jotain freesiä, hetkessä elävää korkeatasoista taidetta.

Miltä kuulostaa? Olisiko tämänlainen ohjelma mielenkiintoinen?

Vai hetkinen, tarvitaanko me tähän edes televisiota taikka tuotantoyhtiötä sähläämään?

Kuka on messissä?

http://www.dance.fi

Vastaa