Suomalainen tanssiryhmä esiintyy Barcelonassa

Helsinkiläinen Dance.fi Dance Company esiintyi Siéva-teoksellaan Juste Debout Barcelona -tapahtumassa 27.2. Pariisissa järjestettävä finaalitapahtuma Juste Debout on maailman suurin sekä arvostetuin katutanssitapahtuma ja Barcelonan Juste Deboutissa esiintymässä sekä kisaamassa oli lähes 300 tanssijaa yli 33:stä eri maasta, Kiinasta U.S.A:an ja Peruun saakka. Esiintymis-venue oli arvostettu Sala Barts, Barcelona Arts On Stage joka oli aivan tupaten täynnä yleisöä. Tapahtuman järjesti pitkänlinjan tapahtumajärjestäjä Casasampere Sisters ja puitteet sekä tapahtumaproduktio oli erittäin ammattimaista ja kaikki sujui todella upeasti.

Suomesta paikalle lähti Dance.fi ryhmä, joka yhdistävää teoksessaan Siévaa, suomalaista katutanssilajia. Siéva oli kutsuvieraana festivaaleilla kolmen muun tanssiryhmän kanssa, esiintyen paraatipaikalla juuri ennen finaaleja. Ryhmän nimikin taipui nätisti paikalliselle kielelle, eli: Dance punto fi.

Kotimainen katutanssikulttuuri on vahva ja väkevä, harrastajamäärät nousevat hurjaa vauhtia. On vielä harvinaista että suomalaisia katutanssiryhmiä esiintyy ulkomailla, saati että kotimaista tanssilajia esitetään maailmalla, mutta ovet ovat selvästi auki eurooppaan ja maailmalle. On tärkeää muistaa, että tanssin kieli on globaali ja kannattaakin ehdottomasti lähteä eteenpäin maailmalle, kotimaan rajat eivät ole este. Esiintymismatkoille on mahdollista hakea apurahoja ja näin kynnys matkaanlähtöön pienenee entisestään, joten ehdottomasti kannattaa tutkia eri paikkoja josta saa apua projekteihin.

Matkan on tehnyt mahdolliseksi tanssijoiden lisäksi Dance.fi, Taike, Juste Debout ja Print Helsinki.

Matkasta tehtiin livereportaasia Snapchatissä, sekä kuvia ja videoita voi nähdä Instagramistamme osoitteesta http://www.instagram.com/sievasieva

Lisää Siévasta http://www.dance.fi/sieva

Sala Barts

Sala Barts

Sala Barts

Sala Barts

PhotoGrid_1456771613309

Superpro bäkkäripassit. Tapahtuman laatu näkyy detskuissa

Superpro bäkkäripassit. Tapahtuman laatu näkyy myös detskuissa

Ennakkovideo matkasta

Videotrailer showsta

PhotoGrid_1456505021211

Vastaa