Siéva movement

Siéva is experimental dance movement and sessions, feel of slow and soft movement, modern and urban influences based on each dancers styles. It is not dance style or dance class dance or streetdance. Each dancer has their own dance style based on their back ground and dance roots. It is just a safe place to experiment to those who doesnt want to battle or dance for contests or social media fame. Embracing the Just feeling the chill electronic sounds and improvisations. Just free to be you.

– Mikä on Siéva?

Siévaa usein kuvaillaan kauniiksi liikekieleksi elektroniseen musiikkiin mutta sitä voisi kuvailla tapahtumiksi ja tanssisessioiksi, joissa saa vapaasti olla kokeileva.

– Mistä tämä fiilistely on lähtenyt?

Siéva on kehittynyt jo lähemmäksi kymmenen vuotta. Vuonna 2002 koottiin palasia yhteen Kiasma teatteriin street-esitystä varten, jossa liikekieli sekä musiikki olisi tunteellista ja kaunista, ei vain raakaa rähisemistä taikka akrobatiaa, joista streetlajit ovat tunnettuja. Aluksi tanssilla ei ollut omaa nimeä, ihmiset sanoivat vain, että ”onpas omaperäinen tyyli”, tai ulkomailla sitä kutsuttiin sanalla ”experimental” – kokeileva tyyli. Tätä omaa tyyliä treenattiin sitten ahkerasti myös Juste Debout tapahtuman (maailman suurin streedance-kilpailu) experimental kisoihin ja se riitti kolmena vuonna finaaleihin saakka. Kilpailuihin harjoitellessa tanssin tekniikka sekä liikkeiden laajuus kasvoi kerta kerralta. Tällä hetkellä meillä on jo yli 20 tanssijan aktiivinen porukka joka treenaa tätä lajia ja tanssi kehittyy joka harjoituksissa isoin harppauksin eteenpäin.

Ryhmäbiisi

– Minkänäköistä tämä on?

Jokaisella tanssijalla on oma tapa Siévata, perustuen omaan tanssitaustaan. Siévassa on toki yhteisiä liikkeitä, joilla voi tanssia toisten kanssa. Käsiliikkeitä kutsutaan tassuiksi Myös on tulee paljon hidastettua liikettä jonka nimi on Skwee. Skwee nimi tulee suomalaisesta elektronisesta musiikkilajista. Tunnusomaista lattialiikkeissä on se, että niissä ei käytetä ollenkaan käsiä. Lisäksi on vielä askeltekniikka eli liu-ut.

– Minkälaiseen musiikkiin sitä tanssitaan?

Siévaa tanssitaan useimmiten kauniiseen elektroniseen ja urbaaniin musiikkiin. Musiikkilajit vaihtelevat vaikka Emma Salokosken kappaleista rauhallisempaan dubsteppiin eli luvsteppiin. Siévassa suuri sosiaalinen osa on myös harvinaisten ug biisien etsimistä ja niiden jakaminen muiden kanssa. Kaikki tanssijat etsivät jatkuvasti uusia kauniita eletronisia biisejä ja niiden linkkejä jaetaan toisille. Tässä linkki Siéva mixtapeen.

– Mistä tulee nimi Siéva? Miten löytää näppäimistössä É:n?

Sieva on vanhanajan tytön nimi Suomessa. é on pidennetty e ja se lausutaan Sieeva. Macissa É:n löytää näppäimistöstä painamalla alt ja e, windowsissa näppäimistön oikeessa ylälaidassa on heittomerkki, jonka jälkeen painaa e:tä 🙂

– Miksi?

Kaikki eivät aina samaistu isoihin musiikkivideoesiintymisiin ja aggressiivisiin tanssilajeihin. Jos saa vaikka inspiraatiota eniten kesäisestä Helsingistä tai talvisesta rauhallisesta menosta. Näistä aineksista siéva-fiilistely on varmasti syntynyt. Kaikki lähtee myös musiikista ja fiiliksistä tanssia hyviin biiseihin. Esimerkiksi seuraavaan biisiin on todella vaikeata asettaa hiphopin bouncea taikka krumping-menoa. Siéva istuu tähän..

– Inspiraatio?

Kaikki tanssijat, musiikit sekä streetlajit ovat inspiroineet tätä tanssia. Mikään ei synny tyhjästä, vaan miltei jokainen liike on joku muukin tehnyt, mutta vain eri kontekstissa.

Kaikki tanssi voi olla koskettavaa tai kaunista.

Tällä hetkellä suurimmat inspiraatiot ovat musiikki sekä muut tanssijat jotka vievät lajia eteenpäin

Vastaa