Reggaeton elää vahvasti SOTY:ssä

TalviSOTY eli Caribbean & Latin SOTY järjestettiin ensimmäistä kertaa kulttuuriareena Gloriassa. Tanssi-ilta oli maaginen, yli 20 ryhmää eri tanssilajeista kokoontuivat juhlimaan yhdessä tanssikulttuuria. Oli upeaa nähdä Karibilaiaisia sekä latinalaisia tanssilajeja tuomassa lämmintä tuulahdusta kylmään Helsinkiin. Dancehall ja Salsa ovat aina olleet vahvoja lajeja pitkänlinjan tanssiryhmien kannattelemana, ja tänä vuonna ilahduttavaa oli nähdä kuinka paljon myös Reggaeton on lajina kasvanut. Latin SOTY:n voitti viime vuoden hopeamitalisti DanceNow LatinDancers. Caribbean SOTY:ssä tänä vuonna kolme voittajaa olivat tasapisteissä ykkössijalla ja jälkikäteen tehdyn pisteidentarkistuksen myötä voittajaksi selviytyikin Jyväskyläläinen Reggaeton-ryhmä Alerta Roja. Tapahtumajärjestäjä pahoittelee sekä pyytää anteeksi pisteidenlaskussa tapahtunutta mokaa, kaikki pisteet voi käydä tarkistamassa SOTY:n tulos-sivuilta. Suuri arvostus myös Bubblin Crew’lle pitkäaikasesta työstä Dancehall-kulttuurin eteen, sekä jyväskyläläiselle Rumble Crew:lle, jotka olivat kaikki tasapisteissä.

Alerta Roja jyväskylästä, (koreografia Suvi Tuominiemi)

Alerta Roja jyväskylästä, (koreografia Suvi Tuominiemi)

Ensi vuonna järjestetäänkin taas kaksi eri SOTY:ä, 6.5. itse SOTY ja joulukuussa TalviSOTY (jossa jälleen karibialaiset ja latinalaiset lajit).

Itse tapahtumaorganisaatiossa eletään myös isoa muutosten aikaa, sillä vanha tapahtumajärjestäjä vaihtuu nyt Dance.fi:stä SOTY:n uuteen organisaatioon ja uuteen henkilöstöön ja nyt TalviSOTY:ssä teimmekin onnistuneesti organisaatiomuutoksen hienon staffin kanssa. Toivon mukaan SOTY pystyykin siten tulevaisuudessa parantumaan entisestään, jotta kilpailusta tulisi paras mahdollinen kaikille tanssijoille. SOTY:lle tehdään myös vihdoin omat kotisivut, jotka julkaistaan kevään aikana.

tulokset66

tulokset55

PISTEET_Latin (1)

PISTEET Caribbean (1)