Megakiire

Suuret pahoittelut, olemme olleet megakiireisiä viimeiset viikot ja päivitystahti on huomattavasti kärsinyt 🙂
Luvassa kuitenkin isoja blogeja joiden valmistelemiseen menee hieman myös aikaakin. In meantime, uusi Siéva-clippi, lovestep-miksaus ja artikkeli.

Paras juttu sitten muumilaakson

Eteisessä lepää läjä lenkkareita, mutta salista kuuluu vaimeaa suihkinaa. Siévaa tanssitaan villasukat jalassa. Historian ensimmäinen suomalainen katutanssi on mutkatonta ja vapaata.

Siéva on suomalainen tytönnimi vuosisatojen takaa. Samalla nimellä kulkee nyt myös Helsingin Kurvissa syntynyt tanssimaailman tulokas. Siéva yhdistelee katutanssiin nykytanssia ja pehmeitä luvstepin biittejä.
-Siéva on kaunista. Sitä tuntuu hyvältä vetää, summaa tanssia kehittänyt suomalais-japanilainen Topi Tateishi.

Suomalainen katutanssi on yhtä kaukana MTV-ketkutuksesta kuin Pohjola Yhdysvalloista. Euroopasta ei ole saatu katutanssin kentälle uutta 20 vuoteen. Siéva on osoitus Helsingin luovasta ja omaleimaisesta meiningistä. Siéva yhdistää jo nyt porukkaa niin nykytanssin, street- kuin show-tanssin puolelta. Parissa kuukaudessa sana on kulkenut Kurvista kaupungin laidoille. Tanssijaporukka on kasvanut muutaman kaverin ryhmästä yli sataan, vaikka varsinainen opetus alkaa vasta maaliskuussa.
Tanssin jälkeen kroppa tuntuu lämpimältä ja mieli levänneeltä. Räyhääminen ei sovi tähän yhtälöön.
-Uskon, että monet eivät oikeasti samaistu jenkkitanssien meininkiin, isoihin vaatteisiin ja aggressiivisiin tanssilajeihin. Saan itse eniten inspiraatiota kesäisestä Helsingistä tai talvisesta rauhallisesta menosta.
Siévan päätarkoitus on saada ihmiset yhteen, ilman vimmattua kilpailuhenkeä.
Linjat ovat suoria ja selkeitä. Alkuun pääsee helposti, sillä tanssi rakentuu näyttävistä ja yksinkertaisista perusliikkeistä. Käsiliikkeitä nimitetään tassuiksi. Tunnusomaista Siévalle ovat myös liu’ut. Lattialiikkeissä ei käytetä käsiä, vaan voima tulee vartalosta.

-Siéva on sosiaalinen tanssi, jota voi vetää juhlissa ja kotibileissä. Villeimmissä unelmissa Siéva olisi 2000-luvun valssi, tanssi, jota kaikki osaavat vähän, Tateishi virnistää.

Kun heittää jännityksen nurkkaan, tanssista saa hillittömän tunteen. Kun tanssiin pääsee täysillä sisään, murheet unohtuvat hetkeksi. Tanssiessa pääsee omaan tilaan, irti kaikesta arkisesta.
Koska Siéva on vasta nuori tuttavuus, jokainen uusi tanssija tuo lajiin jotain omaa. Tanssikoulu Dance.fi:n tunnit alkavat 4.3.

Topi Tateishi
-Toi menee väärin. Ei sun baunssi toimi, kuului tiukka tylytys hiphopia harjoitelleelle Topi Tateishille 12-vuotiaana. Nuoren pojan omalaatuinen tanssityyli oli isojen poikien mielestä kiehtovaa, mutta liian erilaista.
Isot pojat olivat väärässä. Tateishista kehittyi yksi suomalaisen katutanssin parhaista, jota kuskattiin esiintymään ympäri maailmaa ja MTV:n Music Awardsien kautta satojen miljoonien katsojien televisioruuduille. Pian langan päässä rupatteli Jorma Uotinen, joka pyysi miestä Kuopio Tanssii ja Soi -festivaaleille.
– Bounce tulee Afrikasta, minä jäyhästä Suomesta ja virtaviivaisesta Japanista. Tykkään suorista linjoista, Tateishi nauraa.
Melkein kaksikymmentä vuotta katutansseja tahkonut Tateishi jätti pari vuotta sitten sooloesiintymisen ja kilpailut taakse. Oli aika kehittää jotain omaa.
-En saa kicksejä enää kilpailemisesta. Opettaminen on siistiä, ja bileet, hän summaa.

Uusi Dirty South Joe & Fluuftronix luvstep mixaus löytyy täältä!

Vastaa