Mediapaasto. Pidä yksi netitön ja televisioton päivä viikossa.

Aiemmin kirjoitimme japanilaistyylisestä ruokaviikosta ja samalla idealla kokeilimme pitää joka viikko yhden täysin netittömän ja televisiottoman päivän.

Tuntuuko sinusta että televisio ja sosiaalinen media kontrolloi arkipäivääsi? Koko ajan pitää olla online ja laskea kuinka monta peukkua on statuksessa, sekä katsastaa uusimmat lööpit. Televisio pauhaa päällä tuutaten mitä yhdentekeviä reality-sarjoja. Uutiset ovat täynnä negatiivisia ja jonninjoutavia revittelyitä aiheista, joita ei tarvitsisi edes tietää. Perheen ja ystävien kanssa tulee vietettyä kasvotusten vähemmän aikaa kuin milloinkaan. Nukkumaan mennessä dataaminen jatkuu älypuhelimen valossa. Tästä mediatulvasta on hankala päästä irti, koska siitä on tullut iso osa arkea. Kuin huomaamattaan ihminen vain stressaantuu lisää kaikesta tietotulvasta, eikä pysty elämään hetkessä.

——————————————————————————-
Dance.fi tanssikoulu Helsingissä. Tanssitunnit, Tanssitapahtumat, kuvat ja videot täältä

Dancehall, Hiphop, Streetdance, Salsa, 30+ tunnit, junioritunnit ja EK-ryhmät

Dancehall, Hiphop, Streetdance, Salsa, 30+ tunnit, junioritunnit ja EK-ryhmät. Www.dance.fi


——————————————————————————-

Kokeile ottaa joka viikko yksi tietty päivä, jolloin et avaa televisiota etkä tietokonetta ollenkaan. Kännykkäkin kannattaa jättää toiseen huoneeseen ja kerran vain tarkistaa viestit, jos on aivan pakko.
Tärkeää on päättää tietty päivä viikossa, sanotaan esimerkiksi vaikka tiistai, jolloin pitää joka viikko tuon mediapaaston.

Aluksi tämä tuntuu yllättävän vaikealta, sohvalle istuessa käsi ottaa alintajuisesti kaukosäätimestä kiinni. Tekee kauheasti mieli katsoa meili tai fb. Mutta vähitellen helpottaa ja huomaa, että pystyy olemaan enemmän läsnä hetkessä. Ei mieti tulevia tai menneitä taikka sitä dataa jota sinulle tyrkytetään median muodossa. Mieli vapautuu ja rentoutuu heti enemmän.

Vastaa