Madrid, mies ja kamera

Eurotrip continues. Lento Firenze – Madrid. Kalsse liittyi joukkoon Suomesta samana päivänä. Alku lähti käyntiin samantien snadilla hässäkällä.
Kyl oli varotettu ja kyllä olin olevinani varovainen. Kun pääsin lentokentältä hotellille, huomasin että repusta on taskun vetoketju auki. Kamera kadonnut. Ei havaintoa missä ja miten. Tsekkasin just ennen lähtöö dokkaria Madridilaisista katuvarkaista, nää tyypit on vaan törkeen kovii ammattilaisia.
Hämärän outoa kyllä, ei harmittanut juuri ollenkaan. Heti vaan kelasin et ton saa takas sit matkavakuutuksesta ja toinen ajatus oli tietenkin myös:
– Meitsi voi ostaa nyt paremman sillä massilla.

Moderni japanilainen soturi syntyy kamera kaulassa, joten nämä vekottimet ovat meille tärkeitä kuin toinen käsi.
Järkkäri oli myyty just ennen reissua ja messissä oli Panasonicin Lumix DMC-LX3. Tällä sai todella skarpit fotot pokkariksi (Italian kuvat on otettu sillä), mutta en oikeastaan ollut hirveän tyytyväinen. Pokkarin tärkein ominaisuus on koko ja sen pitää mahtua taskuun kännykän viereen. Tää panasonic on hitusen liian iso ja vähän hankala. Myös HD-laatuinen videokuva oli hilusti ylipromottu, 8g muistikortille mahtuu vain 10 minuuttia, joten käytännössä videota ei voinut ottaa ollenkaan.

Ei muuta kuin ostoksille. Akuuttia pokkareissa on koon lisäksi on speksit miten hyvii fotoi saa pimeässä. Nähtävyyksillä ei oo mitään väliä, mutta reissuissa tulee kuvattua iltaisin, klubeilla ja baareissa, joten parin päivän harkinnan jälkeen mukaan tarttui Fujifilmin exlim f200 exr. TIPA awards voittaja vuodelta 2009. Vaihtoehtoina oli myös Panasonicin Lumix z3 ja Pentaxin h90 (tämä täysin bilekameraksi). Oli pakko sneikkaa kamerakauppaan aamuvarhain sillä välillä kun matkaseura otti zetaa. Kuvaustarvikeostoksia on ihan täysin mahdotonta tehdä muuten kuin yksin. Oikean aseen valitsemiseen tarvii valtavan keskittymisen ja se on aina vuoden isoimpia hetkiä. Tekniikka ja matkustaminen kulkee aina käsi kädessä, näin japailaisille opetetaan jo pienenä.

Sain poistettua kameran vasta viimeisenä päivänä Madridissa, joten fotoja tuli aika haikulisti. Menee myös vielä hetki ennen kuin tulen täysin kaveriksi f200 exr:n kanssa. Pari ensimmäistä päivää sinnittelin kännykän kameralla, jolla sai kyllä yllättävänkin ok kuvia. Saisi tulla jo puhelin jolla saisi oikeasti hyvälaatuisia fotoja, hd videoo, mikkisisääntulon, nettiselaimen, navigaattorin ja musasoittimen. Tähän ei varmasti mene montakaan vuotta, mutta nyt ei malttaisi odottaa.

F200EXR

Vastaa