Kuinka käyttää 360-asteen videokameraa taiteessa?

Olemme nyt käyttäneet 360-asteen videointitekniikkaa tanssin kuvauksessa ja toivomme että mahdollisimman monet taiteliljat löytäisivät tämän tekniikan.

Mikä on 360-videointi?

Kun perinteiset kamerat kuvaavat vain eteenpäin ja rajatun alueen näkökentästä, 360 kamerat taltioivat kahdella kameralla kaiken ympärillä olevan alueen. Eli jos kuvaat 360 kameralla, kuvaat samalla myös taivaan, maan, kuvattavan kohteen, itsesi kuvaamassa, eli kaikki suunnat.

Tämä tarkoittaa sitä, että voit materiaalin ladattuasi itse vaihtaa kuvakulmaa tai zoomailla materiaalia jälkeenpäin. 3D laseilla voit oman katseesi kautta vaihtaa myös kuvakulmaa vapaasti kuten istuisit tuolissa tanssijan edessä. Toisin kuin normaalisti, kuvattava artisti voi liikkua kameran päälle, taakse tai sivuille ja silti esitys on nähtävissä.

Taidetta kuvattaessa tässä on hirveästi plussia

– Ei tarvitse kuvaajaa, voi itse jälkeenpäin zoomata tai kääntää kameran kuvauskulmaa

– Videon katsoja voi 3D tekniikan kautta olla kuvassa kuin virtuaalimaailmassa, eli katseesi tai kännykän kääntämisen mukaan vaihtaa kuvaa, joka tuo tilanteeseen huomattavan todellisuuden tunnun.

– Kamera osaa häivyttää selfie-stickin, eli se näyttää kuin olisi dronen päässä, siis kamera voi olla hyvin korkealla ja matalalla, eli kameraa pystyy näin liikuttamaan itse eri suuntiin, ilman kuvaajaa.

Kameroiden hinnat ovat tulleet paljon alas ja ovat ehdottomasti jokaisen euron arvoisia.

Gopro Max on kamera jota itse käytämme, ja tämän hinta on noin 550e. Toinen kuuluisa 360-kamera on Insta 360 One x 2, jonka hinta on noin 480e ja tämä on saanut paljon hyviä arvosteluja.

Suuri kiitos Kordelinin säätiölle tämän 360-projektin tukemisesta.

Jos haluat lisää tietoa tai kysyttävää, ota meihin yhteyttä Instagramissa.
Voimme myös antaa lainaan 360-kameraa ja opastaa käytössä!