Joululahjat

”Poliisi löysi aattoiltana tieltä miehen, jonka yli oli ajettu. Poliisi kysyi tältä: Saitteko ylös auton rekisterinumeron? En, mutta ne kirotut porot tunnistan kyllä varmasti, mies vastasi.”

Joululahjojen hamstraaminen, paketoiminen ja pakko-ostaminen tuntuu joka vuosi ikävämmältä. Uskomaton määrä kaikkea krääsää, rojua, paperia, ja kortteja tuntuu jotenkin turhalta juuri silloin, kun pitäisi rauhoittua ja ottaa iisisti läheisten kanssa. Konvehtirasioita, kynttilöitä, glögipulloja yms. lojuu koko loppuvuoden ympäri nurkkia, kunnes ne annetaan eteenpäin jälleen ensi vuonna.

Aivan paras ja rennoin vaihtoehto on ollut laittaa joululahjarahat hyväntekeväisyyteen. Kaverit kyllä ymmärtää kun asiasta kertoo ja jopa arvostaa sitä enemmän. Jos nämä toisenlaiset lahjat kiinnostavat, niin tässä muutama linkki.
Viime vuosina Dance.fi on ostanut aina vuohia ja antanut rahaa kuuttien suojeluun sekä tänä vuonna Japaniin katastrofirahastoon. Fresca puolestaan on auttanut Helsingin espanjankielistä päiväkotia. Tänä vuonna laitetaan myös Hyvä Joulumieli -keräykseen, johon voi osallistua ihan tekstiviestillä.

Mukavaa joulua kaikille!

Vastaa