Hiphop Renesanssi 2017

Yli puoli vuotta kestänyt ja seitsämän kaupunkia kiertänyt Hiphop Renessanssi -kiertue on tullut päätökseen. Kiitos kaikille tanssijoille hienosta hetkistä ja talkootyönä auttaneille ihmisille isosta panoksesta, jotta kiertue saatiin toteutettua.

Suurkiitokset Heidi Hartzellille, sekä Niko Karppisella jotka ovat apuna kiertueen kasaamisessa yhteen. Kiertue tehtiin miltei täysin talkoovoimin ja sitä tuki Taiteen keskustoimikunta, Flowwi, Dance.fi, eri kaupunkien tanssikoulut sekä ennenkaikkea tanssiopettajat, dj:t ja esiintyjät jotka olivat mukana alusta saakka. Finaalitapahtumassa oli Ylen dokkaritiimi kuvaamassa ja tästä onkin kesällä tulossa televisioon materiaalia.

Mutta ajatuksemme onkin jo tulevassa, seuraava Hiphop Renesanssi järjestetään 28.-30.7, joten kannattaa laittaa kalenteriin. Jos on kaupunkeja, jotka haluavat liittyä mukaan, niin laittakaa meille viestiä osoitteeseen info@dance.fi

Renessanssilaisia ympäri Suomen maan

Renessanssilaisia ympäri Suomen maan

HipHop Renessanssi alkoi pienestä illasta Kalliossa 2011 ja on siitä lähtien kasvanut hiljalleen yhdeksi hienoimmista tapahtumista Suomessa. Tänä vuonna kiertue kiersi seuraavat kaupungit: Lahti, Seinäjoki, Vaasa, Jyväskylä, Helsinki, Tampere ja Oulu. Tapahtumissa ja kurssella kävi lähes tuhat tanssijaa.

Kiertueen tarkoituksena ei ole pelkästään tanssikurssien pitäminen ja koreografian luominen, vaan ennenkaikkea jokaisen kaupungin oman tanssikulttuurin ja tanssiryhmien vahvistaminen. Renessanssi-projekti antaa ajatuksella kerättyä informaatiota ja kanavia eri kaupunkien nuorille tanssijoille toteuttaa itseään myös tulevaisuudessa. Kiertueella on järjestetty myös opettajakoulutusta, jossa käydään läpi kaikkea tanssiin liittyvää, apurahojen hakemisesta omien tanssiryhmien perustamiseen.

Oululainen tanssiryhmä finaalitapahtumassa

Oululainen tanssiryhmä finaalitapahtumassa

Tapahtuma pyrkii uudistamaan street-kulttuurin traditiota kotimaisesta näkökulmasta. Avainsanoja ovat tulevaisuus, jatkuvuus, rohkeus, luovuus, innovatiivisuus ja ystävyys.

Kiertueella eri kaupungissa järjestetään workshoppeja ja esityksiä lajeissa Hiphop, Vogue ja Siéva, ja kootaan mukaan paikallisia tanssiryhmiä, joiden kanssa luodaan esitystä, jonka ryhmät esittävät Renessanssin -finaalitapahtumassa.

Vastaa