Finland House in Okinawa

Sneakers.fi on ollut pitkänlinjan Japaninmatkaaja sekä kulttuuritapahtumien järjestäjä ja olemme nyt yhdistämässä kaiken tietotaitomme uutta projektia varten.

Tänä vuonna olemme suuntaamassa Japanin Okinawalle ja vuokraamassa isoa kämppää, jota voi vuokrata yhteisöllisessä ja rennossa merkissä. Samoin joka vuosi järjestämme SOTY-nimistä tanssi/taidetapahtumaa Japanissa, johon kutsumme suomalaisia taitelijoita esiintymään ja näin saamme upean näyttöpaikan Aasiaan kotimaisille artisteille.

Okinawa on erittäin erittäin kaunis, jonka trooppinen ilmasto ja sijanti tekee siitä yhden maailman kauneimmista paikoista, jota turismi ei ole vielä niin pahasti pilannut. Matkatoimituksemme on matkannut monissa maissa, mutta saaren luonnon voi sanoa vetävän vertoja Brasilian, Portugalin, Thaimaan taikka Hawajinkin rannoille. Varsinkin saaren pohjoisosan luonto ja meri on mykistävää, harva asia panee ihmisen niin hiljaiseksi kuin hengittely keskellä Yambarun mangroveviidakkoa. Etelässä on Nahan ja Chatanin kaupungit, jossa täysin omaperäinen urbaani kulttuuri kukoistaa, miksaten palan diippiä aasiaa, tulevaisuuden japania sekä myös hauskasti retroa merimies-amerikkaa. Okinawalla asuvat myös maailman pitkäikäisimmät ihmiset ja pienin syy siihen ei ole paikallinen loistava ruoka sekä perinteinen lifestyle.

Okinawan voi sanoa sijaitsevan täydellisesti keskellä Aasiaa, sijaiten Kiinan, Taiwanin, Hongkongin ja Japanin välisellä merellä. Okinawalla on myös vahva Amerikkalaisen kulttuurin läsnäolo, sillä siellä sijaitsee yksi suurimmista jenkkien tukikohdista.

Tätä projektia kutsumme tällä hetkellä nimellä Finland House in Okinawa ja timeline on seuraava.

Elokuu 2018
Staffimme matkaa Okinawalle, siellä käytännön asioiden järjestely/tuotanto ja asunnon vuokraus.

Syyskuu 2018 – Tammikuu 2019
Projektin ja asunnon starttivaihe/rakennusvaihe

Helmikuu 2019 – Maaliskuu 2019
Finland House in Okinawan avajaiset sekä SOTY Japan tapahtuman organisointi maaliskuun lopulla.

Kenelle?

– Ihmisille jotka ovat halunneet viettää aikaa Japanissa pidempiä aikoja edullisesti sekä yhteisöllisesti. Japaniin mennessä hotellit ovat erittäin kalliita ja ystävien/sukulaisten pienissä asunnoissa vaikeaa asua pidempiä aikoja.

– Taiteilijoille, jotka ovat halunneet esiintyä Suomen ulkopuolella, Okinawa on oiva hubi ja ikkuna koko Aasiaan.

– Jos kiinnostaa meri, luonto,

Kuka?

Finland House projektia vetää Topi Tateishi, joka on pitkänlinjan kulttuuritapahtumien järjestäjä ja aktiivi suomalaisjapanilaisen Nibai ry:n jäsenenä sekä mm. Little Asia in Finland tapahtumajärjestäjänä.

Paljonko tämä maksaa?

Projetkin starttivaiheessa 2018 syyskuun lopusta 2019 tammikuun alkuun majoituksessa olisi mahdollista asua täysin ilmaiseksi! Sen jälkeen tavoitteena on löytää muita kiinnostuneita ja majoituksen yhden huoneen sekä yhteisten tilojen käytön hinnaksi tulisi vain n. 1700-2200e vuodessa, eli n. 150e-200e kuukaudessa.

Tulevaisuus/Tavoite

Okinawalla on asuminen edullisempaa kuin pääsaarella, Helsingistä puhumattakaan ja tavoitteena olisi saada paikasta helppo ja edullinen paikka asua, japanilaisen kunnioittavalla asenteella ja suomalaisella rentoudella. Jos asiat menee hyvin ja kiinnostusta projektille riittää, olisi mahdollista vuokrata lisää tilaa ja näitä huoneita vuokraisi eteenpäin Airbnb:nä ja näin saisi asumiskustannuksia vieläkin alemmaksi.

Jos projekti kiinnostaa / haluat tulla asumaan ilmaiseksi tänä syksynä, niin laita viestiä sähköpostiimme: finlandhouseinoki@gmail.com
Lähetämme vlogin projektista ja instagram-tilimme löytyy osoitteesta http://instagram.com/finlandhouseokinawa