Emmi x Jordania

Rockersien Emmi kävi supermegareissulla Jordaniassa ja pyysimme häntä tekemään meille matkasta snadin blogin. Tuloksena ihania kuvia ja hyväntuulen blogi 🙂 Kuvat otettu suurimmaksi osaksi Nokian N8:lla. Mukana seikkailee myös juhannuspostauksesta tuttu kingisjäbä.

Jordania by Emmi

Idea Jordanian reissusta tuli yhdessä mun maailmanmatkaaja vanhempien kanssa. Ajatuksena oli päästä jouluhulinasta pois. Maana se on todella mielenkiintonen nähtävyyksien takia, mutta myös sen takia, että se tasapainottelee rauhallisesti muuten niin ongelmaisessa lähi-idässä. Jos rajanaapureina on Israel, Irak, Syyria ja Saudi Arabia, niin voitte kuvitella ettei maan politiikka voi olla helppoa! Joulukuun sää siellä on samanlaista kuin Suomen peruskesä, tosi lepposaa. Ihanat ihmiset, naminami ruokaa ja upeat maisemat -lähdetäänkö heti? 🙂

Aqaba, joka sijaitsee Punaisen meren rannalla, yrittää vasta rakentaa sen turismia. Jos haluaa tyhjiä rantoja ja samat snorklaus/sukellusmahdollisuudet kuin Egyptissä, kandee mennä Aqabaan! Oltiin esimerkiksi ainoita vieraita meidän hotellissa.

Mieletöntä ruokaa. Kaikki tuoretta ja kerrankin kasvissyöjällekin on paljon vaihtoehtoja! Jordanialainen ateria koostuu yleensä kebbeleivästä ja erilaisista pienistä ja hyvin maustetuista kasvis- tai juustoannoksista. Nami!

Oon pienestä pitäen halunnut käydä Petrassa, sen takia pieni innostus päällä tässä kuvassa 🙂 Indiana Jones teki paikan kuuluisaksi ja nykyään se onkin äänestetty yhdeksi maailman seitsemästä ihmeestä, eli ehdottomasti näkemisen arvoinen.

Petran kuuluisin ja parhaiten säilynenein rakennus. Kelatkaa, että se on rakennettu 100-luvun hujakoilla, ihan huisia! Ehkä yksi vaikuttavimmista jutuista ikinä, jos on kiinnostunut vanhoista asioista, niinkuin minä!

Petran alue on todella iso ja siellä tehdään vieläkin arkeologisia kaivauksia. Tuntui, että joka paikasta löytyi uusi kallioon rakennettu luola tai hauta. Petrassa pääsee myös kiipeilemään viereisille vuorille aika vapaasti. Surullista on se, että kohta tääkin maisema on poissa hiekan, sateen ja tuulen aiheuttaman eroosion takia.

Jouluaatto vietettiinkin Wadi Rumin aavikolla. Ihan mieletön mesta! Kuuden tunnin jeeppiajelu aavikolla beduiinimusan tahdissa on ollut mulle yksi parhaista jouluista ikinä! Tässä kiivetään mielettömän isolle dyynille.

Voitin mun korkeanpaikankammon ja kiivettiin kingisjäbän
kanssa luonnon muovaamalle sillalle. Tosiasiassa ollaan aika korkeella, vaikka ei kuvasta näykkään 🙂

Lisää aavikkomaisemaa. Kuin siistiä.

Tää jäbä asuu oikeastikin aavikolla! Aavikolla tulee auringonlaskun jälkeen kylmä, mutta onneksi paikalliset keittää koko ajan teetä, jota kutsutaan nimellä "bedouin whisky".

Viimeinen päivä vietettiin kuolleella merellä ja sekin tottakai ihan mieletön mesta! Kuollut meri on maailman alhaisin kohta maan pinnalla (-408 metriä) ja muutenkin hyvin erikoinen paikka. Rannalta sai parilla eurolla ihoa hoitavat mudat koko kropalle ja vaikka ei nyt mitään ihmeitä tehnytkään iholle sai ainakin kunnon naurut! Takana näkyy Israelin rannat.

Kuollut meri on niin suolanen, että siinä kelluu vaikka mitä tekisi. Vesi myös kuivuu sun iholle suolakiteiksi. Vaikka tiesin, että vedessä kelluu, oli se silti aluksi sanoinkuvaamattoman outoa ja hauskaa. Kelluminen myös rentoutti ihanasti, mikä olikin todella hyvä, sillä seuraava yö vietettiinkin lentokentän penkeillä!

Vastaa