Eläkkeelle 40-vuotiaana?

Sneakers.fi taloustoimituksesta päivää. Elämme isoa murroksen aikaa, jossa tietoa ihmisen elämästä on vihdoin kaikkien saatavilla. Terveys, ruoka, raha-asiat, mielen huolto jne. kaikesta löytyy tutkittua tietoa sekä hyviä artikkeleita, jotka saattavat auttaa elämänlaadun kohentamisessa. Monet vanhat tavat ja uskomukset ovat olleet vääriä. Tässä artikkelissa pureudummekin myyttiin, miten sijoittaminen käsitetään vain massimiesten juttuina.

image1

Tässäkin blogissa paljon puhuttanut taloudellinen riippumattomuus on ollut todella paljon nyt framilla eri medioissa, mutta iltalehtien klikkiartikkeleistä on vaikea saada konkreettista tietoa miten aloittaa.

Perimmäinen kysymys onkin: Onko mahdollista saada vetoapua omaan talouteen osakesäästämisen kautta tai jopa päästä sen ansiosta tilanteeseen, jossa ei tarvitsisi tehdä töitä jota ei halua?

Pitkäjänteisen säästämisen ja vaikka osakesäästämisen aloittaminen onkin kaikista tärkeintä, mitä nuorempana sen parempi. Sillä korkoa korolle ilmiö alkaa toimimaan vaikka kuukausisäästöt olisivat pieniä, siksi on tärkeää aloittaa mielummin jo tänään. Tässä pieni infopaketti miten lähteä hakemaan tietoa. Säästämisen voi aloittaa vaikka muutamista kympeistä kuussa.

#Rahapodi
Suomen parhaaksi podcastiksi valittu #rahapodi on hauska ja yksinkertaisin tapa tutustua tylsältä kuulostavaan osakesäästämisen maailmaan. Uusin jakso numero 101 on erittäin hyvä ja siinä vierailee mm. Ali Jahangiri, sijoitusbloggaaja Merja Mähkä, Inderesin pää-analyytikko Sauli Viren ja Tuomas Enbuske. Jaksoja on hauska kuunnella autossa taikka korvalapuissa kulkiessa. Linkki jaksoihin täällä
Rahapodissa usein suositeltu sijoitusmuoto on vähäkuluiset indeksirahastot, eli etf:t (isojen pankkien usein tarjoamat erilaiset rahastot ovat todella isokuluisia ja syövät tuottoa).

Merja Mähkän blogissa käydään perusasioita läpi. Tässä blogissakin maintaan usein tärkeinä asioina hajauttaminen, pienet kulut, opiskelu sekä aloittamisen tärkeys.

Tuomas Rajalan blogissa on hyvin simppelisti kerrottu miten hän on itse aloittanut, eikä se ole kovin monimutkaista.

Facebookin sijoituskerho-ryhmä
Facen sijoitusryhmässä voi kysyä kysymyksiä sekä ihan vain keskustelua seuraamalla saa paljon hyvää tietoa. Tässä ryhmässä on paljon sijoittajia jotka ovat pitkälinjan osakesijoittajia, usein keskustelun kohteeksi nousee kotimaiset isot firmat kuten: Sampo, Kone, Nokia, Nordea jne.

Shareville
Nordnetin Shareville on sosiaalinen media, jossa sijoittajat keskustelevat eri sijoitustavoista. Täälläkin voi kysellä hyvin pienellä kynnyksellä, ja aloittelevalle sijoittajalle useimmiten suositus Sharevillessä onkin monesti Nordnetin pohjoismaisiin top 25 yhtiöihin sijoittavat ilmaiset indeksirahastot (Superrahastot) sekä kuluiltaan edulliset USA:n top 500 yhtiötä seuraava indeksirahasto (S&P500) eli SRX8 ja myös IS3N etf joka seuraa kehittyvien maiden isoimpia yhtiöitä.

Korkoa Korolle -ilmiö

Einsteinin maailman kahdeksanneksi ihmeeksikin sanottu ilmiö on asia, joka pitäisi opettaa jokaisessa koulussa.Tässä blogissa Jukka Oksaharju kertoo hyvin esimerkein korkoa korolle ilmiöstä, jossa säästät 250e kuukaudessa ja 35-vuodessa saattaa olla jo miljönääri.

”Korkoa korolle -tekijän avulla melko maltillinen pääoma kasvaa aikojen saatossa pieneksi omaisuudeksi” – Jukka Oksaharju