Dancer of the year @ SOTY

Tänäkin vuonna palkitsemme SOTY tanssikilpailussa Dancer Of The Year soolotanssijan! Olemme vuosia miettineet miten saisi kaikkien genrejen tanssijoille mahdollisuuden saada yksilöpalkintoja, ilman että se olisi perinteinen battle-formaatti, jossa katutanssijat ovat vahvoilla.

Viime vuosina tuomaristomme onkin katsonut showcase-ryhmien sisällä tanssijoita jotka ovat erityisesti jääneet mieleen tanssijuutensa kautta. Luonnollisuus, omana itsenä oleminen, esiintymisestä nauttiminen, omaperäisyys sekä toki tekniikka ja voimakas sekä herkkä liikekieli ovat olleet asioita joita tuomaristo on painottanut. SOTY:n tuomarointi kriteerit ovatkin 1/3 esiintyminen, 1/3 tekniikka ja 1/3 omaperäisyys.

Tänä vuonna meillä on yksi kilpailu, eli Dancer of the year kilpailu johon voi ottaa osaa kuka tahansa tanssija, millä tahansa tanssitaustalla.
Lava on vapaa tanssittavaksi puolen tunnin ajan oman fiiliksen mukaan ja lavalla voi tanssia useita tanssijoita samaan aikaan. Soitamme musiikkia, joka on yritetty valita sillä silmällä, ettei se olisi esimerkiksi perinteistä popping, locking, hiphop, jazz, dancehall yms. tanssijoiden esityksissä käytettävää musiikkia, vaan että se olisi jokaiselle uutta, vähän kokeellisempaa musiikkia, johon joutuu improamaan. Tästä valitaan 10 tanssijaa (plus Japanin SOTY:n voittaja), jotka pääsevät esittämään oman soolon omaan musiikkiin.

Dancer of the year palkinnon voittaja matkaa vuonna 2020 SOTY Japan tapahtumaan, joten toivomme että mahdollisimman moni osallistuisi tämäkertaiseen Dancer of the year open stageen!

Dancer of the year on 18.5. klo 14-18 Kulttuuritalon alakerran Street Stagella. Ilmoittautuminen sarjaan ennakkoon showoftheyear@gmail.com osoitteeseen.

IMG_1744